Uprava Ski centra Kolašin 1450 donijela je odluku da tokom predstojeće turističke sozone zabrani gostima kolašinskog hotela „Bjanka“ korištenje ski pasova na ovom sve popularnijem crnogorskom skijalištu na Bjelasici. Zabrana važi od danas do daljnjeg, a razlog su, prema tvrdnjama direktorice Ski centra Anđele Vuković, neosnovane optužbe direktora hotela „Bjanka“ Nikole Kasala na račun higijenskih uslova i usluge na skijalištu.

“S tim u vezi, a kako bi ‘poštedjeli’ goste hotela ‘Bjanka’ mogućih neprijatnosti, od danas do daljnjeg, Uprava AD Ski Resorta Kolašin 1450 je donijela odluku da se gostima pomenutog hotela zabrani kupovina ski pass-ova za predstojeću sezonu”, poručila je Vuković u izjavi za portal Standard. Ona je objasnila da je uprava Ski centra Kolašin 1450 uvrijeđena odnosom Kasala, te da je ova odluka proistekla nakon nedavnog sastanka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore sa lokalnim turističkim organizacijama sa sjevera, koja je održana 20. Novembra u prostorijama NTO u Podgorici.

Na tom sastanku prisustvovali su direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić, pomoćnik direktora NTO CG Danica Banjević, predstavnici lokalnih turističkih organizacija sa sjevera - Marija Brajović iz Kolašina, Vanja Šarović sa Žabljaka, kao i predstavnici - hotela „Bjanka“ Nemanja Kuljić, hotela „Four Points by Sheraton“ Aleksandar Vlahović, „Beppler&Jacobson” Nikola Kasalo, Ski centra „Javorovača“ Vuk Popović, Ski centra „Kolašin 1450“ Anđela Vuković, Ski centra Vučje Mitar Barac, agencije „Explorer“ Luka Bulatović i Ski centra „Savin Kuk“ Miloš Popović. Na sastanku, kako je Vuković objasnila, Kasalo se nije obraćao direktno njoj, već je indirektno prozvao upravu Ski centra, optuživši je pred svima za navodno loše uslove na ovom jedinom kolašinskom skijalištu. „Bez direktnog obraćanja meni, kao predstvanici skijališta Kolašin 1450, skrenuta nam je pažnja na stanje toaleta i izgled uniforme konobara u negativnom kontekstu”, revoltirana je Vuković, kojoj je ovo inače prva sezona upravljanja skijalištem u Kolašinu. Nakon dolaska na skijalište, Vuković je alarmirala sve kolege, kako bi utvrdila o čeku Kasalo govori. “Međutim, u razgovoru sa kolegama, došla sam do saznanja da su njegove tvrdnje neopravdane, što ćemo u predstojećoj sezoni i u praksi dokazati”, poručila je ona.

Osvrćući se na sastanak sa NTO i negativnim iskustvom sa Kasalom, Vuković je dodala: “Smatram da smo svi sa razlogom bili pozvani da prisustvujemo pomenutom sastanku i da baš mi, kao nosioci turzma u našem gradu, treba da ostvarimo uspiješnu saradnju i da se zajedničkim naporima trudimo da istu dovedemo do zavidnog nivoa”. “Saopštenje ovog tipa, pogotovo kada je bez opravdanih dokaza, indirektno ugrožava naš imidž među kolegama”, navela je ona, objašnjavajući odluku o zabrani kupovine Ski pasova za goste hotela “Bjanka”. Takva odluka Ski centra Kolašin sasvim je izvjesno stvoriće veliki problem upravi ovog hotela, u koji gosti tokom hladnih zimskih dana dolaze, kako zbog odmora, tako i zbog skijanja. Kako je Ski centar Kolašin 1450 jedino skijalište u ovoj opštini, za sada se ne može prognozirati kako će uprava “Bjanke” pred gostima-skijašima prevazići problem sa skijalištem.